Byens Liv
Tag med på en rejse til Odense i vikingetid, middelalder og renæssance. Her bliver du klogere på en epoke, der ændrede vores verdenssyn, og du får historien om en by, som på 600 år udviklede sig fra en lille flække til en international handelsstad. Lad dig betage af de mange unikke genstande og arkæologiske fund fra jorden under byen.
Udstillingens moderne montrer er placeret i et adelshus fra renæssancen, som selv er en del af historien om Odense. Huset skaber samtidig en stemningsfuld kulisse om udstillingens 11 temaer, godt hjulpet på vej af lyd, lys og projektioner.
Udstillingen i detaljer
Kongemord og vikingeborg
Din rejse gennem udstillingen starter i vikingetiden, hvor kong Harald Blåtand opførte vikingeborgen ”Nonnebakken” ved Odense Å, og den sidste vikingekonge Knud den Hellige blev dræbt i Albani Kirke. Kom helt tæt på et stykke af det gulv, han faldt om på.
Lokum, rustninger og et halshugget skelet
Oplev livet på markedet, i baggården og i hjemmet. Et liv, hvor sygdom, død og straf var hverdagskost, og hvor krige skabte kaos. Men også et liv med hyggelige badstuer, eksotiske varer, dygtige kunstnere og gode håndværkere.
Et ganske særligt fund
Stå ansigt til ansigt med en biskop, hvis kiste og skelet dukkede frem af jorden, der hvor Skt. Albani Kirke lå i 1000-tallet. Den lille trækirke blev udskiftet med flere større domkirker igennem middelalderen, for kirker og klostre fik mere og mere betydning for byen og dens indbyggere.
Åbningstider på Møntergården
Finder du her.